KNAW & OBA, de beste kennis

Trombose 2017: Een wereldwijd probleem!

Datum:
11 oktober 2017 van 13:25 tot 17:00 uur
Locatie:
Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Theaterzaal OBA, zevende etage, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Telefoon:
020 551 0710
Voeg toe:

Nederlandse onderzoekers spelen een hoofdrol bij het bestrijden van bloedstollingsziekten. Maar wat is bloedstolling precies en waar kan het misgaan? In dit symposium vertellen wetenschappers over bloedstolling, het onderzoek, de behandeling en wat we in de toekomst kunnen verwachten.

Wereldwijd sterven op dit moment de meeste mensen aan de gevolgen van trombose en nog geen honderd jaar geleden betekenden bloedstollings-aandoeningen een bijna zekere dood. Dat is sinds een aantal jaar niet meer het geval.

Sprekers

  • Menno Huisman, hoogleraar trombose en hemostase, Universiteit Leiden – Veneuze trombo-embolie; diagnostiek en behandeling anno 2017
  • Erik Klok, internist, Leids Universitair Medisch CentrumLangetermijnschade van veneuze trombo-embolie
  • Martin Hemels, cardioloog, Rijnstate Ziekenhuis/Radboud UMC – Stolling en boezemfibrilleren: kip en ei van stroke-risico!
  • Coen Hemker, emeritus hoogleraar biochemie, Universiteit Maastricht – Van Pekelharing tot ...
  • Henri Spronk, universitair hoofddocent klinische trombose en hemostase, Universiteit Maastricht – Wat doet stolling nog meer dan stollen?
  • Romy Kremers, postdoc trombose en hemostase, Universiteit Maastricht Wat kunnen we aan bloedstolling meten en heeft het zin?
  • Saskia Middeldorp, hoogleraar inwendige geneeskunde, Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA) – Vrouw en VTE: de invloed van hormonen

Hugo ten Cate, hoogleraar interne geneeskunde, Maastricht UMC+ en Menno Huisman, hoogleraar trombose en hemostase, Universiteit Leiden zijn de moderators van het symposium.

Aanmelden

U bent van harte welkom bij dit symposium. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op deze website.