Actueel

Amerikaanse viroloog Raul Andino wint Beijerinckprijs

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Vier Vici-beurzen voor De Jonge Akademie 17-02-2017

  Drie leden en een alumnus van De Jonge Akademie ontvangen een Vici-subsidie uit de Vernieuwingsimpuls van NWO om de komende vijf jaar wetenschappelijk onderzoek te doen.

 • Verzet tegen belemmeringen vrijheid van wetenschapsbeoefening 17-02-2017

  De KNAW en De Jonge Akademie ondersteunen de verklaringen van de International Council for Science (ICSU), het Interacademy Partnership (IAP) en EuroScience. Op 17 februari 2017 verscheen een behartigenswaardige open brief van de rectores van de Nederlandse universiteiten. Eveneens op 17 februari werd in Boston de Brussels Declaration - Ethics & Principles for Science & Society Policy-Making aangenomen.

 • Stad in oorlog - Amsterdam 1940-1945 in foto's 16-02-2017

  Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, een instituut van de KNAW, heeft niet eerder gepubliceerde foto’s aan het licht gebracht die een indringend beeld geven van Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze foto's worden tentoongesteld van 17 februari tot 14 mei 2017 in het Stadsarchief Amsterdam.

 • Faces of Science breidt uit 15-02-2017

  Hoe ziet je leven er uit als je wetenschapper wordt? Twaalf nieuwe jonge promovendi gaan verslag doen van hun dagelijks bestaan in de wetenschap, in filmpjes en blogs. Ze doen aan verschillende Nederlandse universiteiten onderzoek naar onderwerpen als het meten van emoties, politiek protest in het Perzische Rijk, het verlies van je nationaliteit en het verschil tussen geplaagd en gepest worden.

Meer KNAW-nieuws