Actueel

Faces of Science breidt uit: twaalf nieuwe onderzoekers gaan bloggen over hun leven in de wetenschap

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • KNAW Thorbecke Fonds initieert drie omvangrijke onderzoeksprojecten 20-04-2017

  Het KNAW Fonds Staatsman Thorbecke stelt drie gevestigde wetenschappers in staat om een postdoc aan te stellen voor een onderzoeksproject dat raakt aan het gedachtegoed van de voormalige staatsman.

 • Drie nieuwe Faces of Science 20-04-2017

  Faces of Science heeft drie nieuwe gezichten: Sangita Jaghai, Rob ter Horst en Clara Stegehuis. Vanaf vandaag bloggen zij over hun onderzoek.

 • Kunnen brandganzen het klimaat voorspellen? 19-04-2017

  Het broedgebied van Arctische trekvogels zoals de brandgans verandert rap door versnelde opwarming rond de pool. Alleen als ze de klimaatverandering kunnen voorspellen, blijken ze die te kunnen bijbenen. Een team van het Nederlands Instituut voor Ecologie - een onderzoeksinstituut van de KNAW - onderzocht de toekomst van de brandgans en haar kuikens met computermodellen. Op 18 april 2017 publiceerde het tijdschrift Global Change Biology de resultaten online.

 • Opnames Symposium De ondernemende overheid nu online 13-04-2017

  Mariana Mazzucato, jager op mythes over de rolverdeling tussen publieke en private sector, en Robert-Jan Smits, motor van het Europese kennisbeleid, hielden op 6 april 2016 de overheid een spiegel voor op een symposium over De ondernemende overheid, georganiseerd door de KNAW, in samenwerking met de ministeries van EZ en OCW. Het symposium is nu online terug te kijken op de KNAW-website. Er volgt nog een verslag.

Meer KNAW-nieuws