Actueel

Nationale Postdocprijs

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Verkenning ‘Taalbeleid in het hoger onderwijs’ 19-06-2017

  De minister van OCW heeft de KNAW gevraagd een verkenning uit te voeren naar taalbeleid in het hoger onderwijs. De centrale vraag: op basis van welke aspecten kan een universiteit of hogeschool voor een bepaalde opleiding een verantwoorde keus maken voor onderwijs in het Nederlands of in het Engels? Het rapport verschijnt binnenkort.

 • Een virtuele stadswandeling door Indonesië 19-06-2017

  De wandel-app Envisioning Indonesia verbindt het Leidse stadsbeeld met gelijksoortige plekken aan de andere kant van de wereld, in Indonesië. Terwijl u door Leiden loopt, kunt u op uw smartphone korte video’s activeren, die u een blik op een andere wereld geven.

 • NWO-Spinozapremies bij de KNAW 16-06-2017

  Alexander van Oudenaarden, directeur van het Hubrecht Instituut van de KNAW is een van de vier wetenschappers die dit jaar de Spinozapremies ontvangen. Ook twee andere KNAW-leden, Eveline Crone en Albert Heck krijgen een Spinozapremie van NWO. Het is de grootste wetenschappelijke premie in Nederland: de laureaten krijgen elk 2,5 miljoen euro te besteden aan wetenschappelijk onderzoek.

 • Vwo'ers maken prachtige werkstukken over muziek met asielzoekerskinderen, topvrouwen, een intelligent kunstoog en blauwalgbestrijding 14-06-2017

  De KNAW heeft op dinsdag 13 juni 2017 bekendgemaakt welke vwo-werkstukken de KNAW Onderwijsprijs ontvangen. Twaalf werkstukken krijgen een prijs. De eerste prijzen (een studiebeurs van 2000 euro) gaan naar werkstukken over muziekmaken met jonge vluchtelingen, vrouwen en topmanagement, een intelligent kunstoog en de bestrijding van blauwalgen met zoetwatermosselen.

Meer KNAW-nieuws