Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud
28jun29jun

Georganiseerd door: Akademie van Kunsten

Contested Histories, Shared Futures

  Op dinsdag 28 en woensdag 29 juni vindt de derde conferentie van de European Alliance of Academies plaats. De European Alliance maakt zich sterk voor de vrijheid van de kunsten in Europa.

  • 28 juni 2022 - 29 juni 2022
  • 16:00 - 15:30
  • Het Trippenhuis - Kloveniersburgwal 29, AmsterdamRoutebeschrijving
  Aanmelden
  Contested histories, shared futures

  Dit jaar staat de conferentie in het teken van de omgang met het verleden dat voor menig instelling problematisch zo niet omstreden blijkt te zijn. Hoe gaan culturele instellingen om met de breed geuite wens de eigen geschiedenis tegen het licht te houden? Wat betekent dit voor de naam van een kunstinstituut? En wat zijn de consequenties voor collecties? Hoe geven kunstenaars omstreden monumenten in de publieke ruimte opnieuw betekenis? Wat kunnen we daarvan leren met betrekking tot andere maatschappelijke sectoren?

  Verspreid over twee dagen zullen kunstenaars, schrijvers, curatoren en beleidsmakers antwoord geven op deze en nog vele andere vragen. Doel is om na te denken over de gezamenlijke toekomst van Europa.

  De opening is door Liesbeth Bik, voorzitter Akademie van Kunsten en Jeanine Meerapfel, president Akademie der Künste, Berlijn. Verspreid over de twee dagen zijn er drie panels:

  • Contested Institutions: Making the Past Productive
  • Contested Monuments: How to Deal with Controversial Monuments in Public Space?
  • The War in Ukraine and the Future of European Memory

  Moderator op 28 juni: Bruno Alves de Almeida, curator en architect, op 29 juni Maria Hlavajova, Algemeen en Artistiek directeur van BAK.

  De conferentie is ook online te volgen. Meer daarover volgt na uw aanmelding. De voertaal is Engels.

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.