Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Bijeenkomsten

  De KNAW fungeert als forum voor het wetenschappelijk debat en voor de uitwisseling van wetenschappelijke informatie. In dit kader organiseert de Akademie uiteenlopende bijeenkomsten, waarvan er vele vrij toegankelijk zijn voor publiek. 

  Op de hoogte blijven van alle bijeenkomsten? Schrijf u hier in voor onze agendaladder.

  Filter:
  • 23nov

   Planetary Health

   Onlangs hebben medische vaktijdschriften wereldwijd dringend opgeroepen tot maatregelen om de temperatuurstijging te beperken en de biodiversiteit te herstellen omdat de gezondheid van de mens in het geding is. Het gaat om infectieziektes, gebrek aan water en voedsel, maar ook om migratie, conflict en mentale gezondheid.

   Online, via Zoom
   Bekijk webinar
  • 2mei

   Oorlog in Oekraïne: religie en internationale betrekkingen

   Religie speelt een belangrijke rol in de retoriek die Rusland gebruikt om de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigen. Volgens Rusland zijn Oekraïne en vooral Kiev van grote culturele en religieuze betekenis voor de Russische identiteit en ambities. De oorlog wordt zelfs voorgesteld als een existentiële en apocalyptische strijd tussen goed en kwaad.

   Bekijk webinar
  • 23mei

   KNAW-symposium - Kritisch denken: een achterhaald ideaal?

   ‘Kritisch denken’ staat hoog op de lijst van vaardigheden, binnen kennisinstellingen en in de maatschappij. Tegelijkertijd is kritiek met name in de sociale- en geesteswetenschappen een omstreden ideaal geworden en pleiten sommige academici voor postcritique, een nieuwe manier om te lezen en te interpreteren die verder gaat dan alleen kritiek beoefenen.

   Bekijk webinar
  • 23mei24mei

   Beweren en bewijzen: ontmoeting tussen wetenschap en politiek

   Welke rol kan de wetenschap spelen in de versterking van de kennispositie van de Tweede Kamer, sluiten vraag en aanbod goed op elkaar aan, en hoe komen wetenschappelijke inzichten terug in het beleid en bij de burgers?

   The Hague Conference Centre New Babylon - Anna van Buerenplein 29, Den Haag
   Bekijk webinar
  • 28aug

   Paradisodebat 2022: Terug naar de Toekomst

   Bij de start van het culturele seizoen organiseren Kunsten '92, Paradiso, de Amsterdamse Culturele Instellingen en de Akademie van Kunsten het jaarlijkse Paradisodebat, waar kunstenaars, politici en publiek met elkaar in gesprek gaan over urgente cultuurthema’s.

   Paradiso - Weteringschans 6-8, Amsterdam
   Bekijk bijeenkomst

  Filters

  Filter bijeenkomsten

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.