Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Bijeenkomsten

  De KNAW fungeert als forum voor het wetenschappelijk debat en voor de uitwisseling van wetenschappelijke informatie. In dit kader organiseert de Akademie uiteenlopende bijeenkomsten, waarvan er vele vrij toegankelijk zijn voor publiek. 

  Op de hoogte blijven van alle bijeenkomsten? Schrijf u hier in voor onze agendaladder.

  Filter:
  • 8jun

   Nut en noodzaak van dierproeven

   De afgelopen decennia is grote vooruitgang geboekt bij het beperken en verbeteren van dierproeven, Nederland behoort hierbij wereldwijd tot de koplopers. Tijdens dit webinar bespreken wetenschappers waarom dierproeven toch nog een noodzaak zijn.

   Bekijk webinar
  • 23nov

   Planetary Health

   Onlangs hebben medische vaktijdschriften wereldwijd dringend opgeroepen tot maatregelen om de temperatuurstijging te beperken en de biodiversiteit te herstellen omdat de gezondheid van de mens in het geding is. Het gaat om infectieziektes, gebrek aan water en voedsel, maar ook om migratie, conflict en mentale gezondheid.

   Online, via Zoom
   Bekijk webinar
  • 20dec

   Modelleren met onzekerheden: de opkomst van omikron

   In dit webinar bespreken we welke factoren cruciaal zijn voor modellering en kijken we samen met deskundigen uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Israël vanuit een internationaal perspectief naar de interventiemogelijkheden.

   Bekijk webinar
  • 20dec

   Modelleren met onzekerheden: de opkomst van omikron

   Vanaf het begin van de COVID-19-pandemie hebben epidemiologische analyses en wiskundige modellen een belangrijke rol gespeeld bij het voorspellen van pandemiescenario's en het effect van interventiemogelijkheden om het coronabeleid te sturen. Naar aanleiding van de recente besmettingsgolf in heel Europa worden nieuwe maatregelen besproken, zoals boostervaccins, vaccinatie van kinderen en beperkingen voor specifieke groepen via coronatoegangsbewijzen (1/2/3G-beleid en combinaties daarvan).

   Bekijk webinar
  • 22jun

   Leven met Covid-19: Hoe ziet de toekomst eruit?

   Na twee jaar corona is het nog onduidelijk hoe de toekomst met het virus eruit zal zien. We hebben te maken met de omikronvariant(en), zijn de sociale beperkingen beu en verkeren in verwarring over hoe goed en hoe lang vaccins nu eigenlijk beschermen. Hoe gaan we om met deze onzekere toekomst?

   Bekijk webinar

  Filters

  Filter bijeenkomsten

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.