Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Bijeenkomsten

  De KNAW fungeert als forum voor het wetenschappelijk debat en voor de uitwisseling van wetenschappelijke informatie. In dit kader organiseert de Akademie uiteenlopende bijeenkomsten, waarvan er vele vrij toegankelijk zijn voor publiek. 

  Op de hoogte blijven van alle bijeenkomsten? Schrijf u hier in voor onze agendaladder.

  Filter:
  • 8jun

   Nut en noodzaak van dierproeven

   De afgelopen decennia is grote vooruitgang geboekt bij het beperken en verbeteren van dierproeven, Nederland behoort hierbij wereldwijd tot de koplopers. Tijdens dit webinar bespreken wetenschappers waarom dierproeven toch nog een noodzaak zijn.

   Bekijk webinar
  • 16mei

   Klimaat van alle kanten: olivijn, het wondermiddel tegen klimaatverandering?

   Het IPCC klimaatrapport van 2022 maakt duidelijk dat de wereld grote risico’s loopt door de toenemende opwarming van de aarde. Ook is duidelijk dat maatregelen om de toenemende CO2 concentratie in de atmosfeer terug te brengen door de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame alternatieven, alleen niet voldoende zijn. Naast deze maatregelen zijn ook zogenaamde negatieve emissietechnologieën (NET) nodig om actief de CO2 concentratie in de atmosfeer te verminderen.

   Bekijk webinar
  • 2jun

   Van 't Hoff-symposium over chiraliteit

   Is het je ooit opgevallen dat je handen een bijna perfecte kopie van elkaar vormen? Bijna perfect, want hoe je ze ook houdt, het blijven spiegelbeelden. Het is onmogelijk om ze perfect over elkaar heen te leggen.

   Het Trippenhuis - Kloveniersburgwal 29, Amsterdam
   Bekijk webinar

  Filters

  Filter bijeenkomsten

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.