Ga direct naar: navigatie
Ga direct naar: inhoud

Heinekenprijzen voor wetenschap en kunst

Elke twee jaar worden de Heinekenprijzen uitgereikt aan vijf internationaal toonaangevende wetenschappers en een getalenteerde beeldend kunstenaar in Nederland. De KNAW verzorgt het nominatieproces en selecteert de laureaten.

Nominaties indienen:Gaat open 15 juni 2023

Heinekenprijzen voor Wetenschap en Kunst

De vijf wetenschappelijke Heinekenprijzen worden toegekend aan personen die zich hebben onderscheiden op het gebied van biochemie en biofysica, historische wetenschap, geneeskunde, milieuwetenschappen en cognitiewetenschappen. De zesde Heinekenprijs, de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst, wordt elke twee jaar toegekend aan een Nederlandse beeldend kunstenaar.

De laureaten ontvangen de Heinekenprijzen vanwege hun grote verdiensten voor de wetenschap, de samenleving en de Nederlandse kunst. De KNAW selecteert de laureaten.

Aan de wetenschapsprijzen is een geldbedrag van 200.000 Amerikaanse dollar verbonden. De kunstprijs omvat een bedrag van 50.000 euro en 50.000 euro voor een publicatie of tentoonstelling. De wetenschappelijke Heinekenprijzen worden gefinancierd door de Stichting Alfred Heineken Fondsen; de Heinekenprijs voor de Kunst wordt gefinancierd door de Dr. A.H. Heineken Stichting voor de Kunst.

  • Nieuwsbericht

    Winnaars Heinekenprijzen 2022 bekend

    Elke twee jaar selecteert de KNAW vijf internationaal toonaangevende wetenschappers en een getalenteerde Nederlandse beeldend kunstenaar als laureaten van de Heinekenprijzen voor wetenschap en kunst. Zij ontvangen de prijzen vanwege hun grote verdiensten voor de wetenschap, de samenleving en de Nederlandse kunst. Inmiddels zijn vijf winnaars bekend: Kia Nobre ontvangt de Heinekenprijs voor de Cognitieve Wetenschappen, Carl Folke de Heinekenprijs voor de Milieuwetenschappen, Sunil Amrith de Heinekenprijs voor de Historische Wetenschap, Vishva Dixit de Heinekenprijs voor de Geneeskunde, Carolyn Bertozzi de Heinekenprijs voor de Biochemie en Biofysica en Remy Jungerman ontvangt de Heinekenprijs voor de Kunst!

    08-06-2022
    Bekijk nieuwsbericht

Gerelateerd

Nominaties indienen:Open tot 30 oktober 2022
M.W. Beijerinck Virologie Prijs
Bekijk prijs
Aanvragen:Status: gesloten
Van 't Hoff Fonds
Bekijk fonds
Nominaties indienen:Gaat open 1 november 2022
Akademiepenning
Bekijk prijs

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.