Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Vijf KNAW-leden beloond met hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap 15-06-2018

  Anna Akhmanova, Marileen Dogterom, Carsten de Dreu en John van der Oost, allen leden van de KNAW, ontvangen dit jaar de NWO-Spinozapremie. KNAW-lid Beatrice de Graaf krijgt de NWO-Stevinpremie. De Spinoza- en de Stevinpremies zijn de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap. De laureaten krijgen ieder 2,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek en activiteiten met betrekking tot kennisbenutting.

 • Gentherapie herstelt fijne handmotoriek in ratten met ruggenmergschade 15-06-2018

  Onderzoekers van het Nederlands Herseninstituut en King’s College London hebben laten zien dat ratten met een dwarslaesie na behandeling met gentherapie handbewegingen opnieuw kunnen aanleren. Dit hebben zij op 14 juni 2018 gepubliceerd in het tijdschrift Brain.

 • Vijf mannelijke hoogleraren bekijken wetenschap ‘door de ogen van hun dochters’ 14-06-2018

  KNAW-president Wim van Saarloos, oud-president van de KNAW Robbert Dijkgraaf en Ben Feringa, Alexander Rinnooy Kan en Carel Stolker spelen de hoofdrol in de film Door de ogen van mijn dochter. Deze vijf mannelijke hoogleraren zijn allen vaders van een of meer dochters. Hoe ziet hun wetenschappelijk bedrijf eruit als ze er naar kijken 'door de ogen van hun dochters'?

 • Winnaars KNAW Onderwijsprijs bekend 12-06-2018

  De KNAW heeft op dinsdag 12 juni bekendgemaakt welke vwo-werkstukken dit jaar de KNAW Onderwijsprijs krijgen. De winnende werkstukken gingen over de invloed van Trump en Poetin op het nieuws, over de achterblijvende schoolprestaties van jongens, over een akoestische versterker voor een iPhone en over verlichting voor racefietsen. De feestelijke uitreiking was in de Rode Hoed in Amsterdam.

Meer KNAW-nieuws