Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Remieg Aerts wint Prinsjesboekenprijs 2018 17-09-2018

  Vrijdag 14 september 2018 ontving KNAW-lid Remieg Aerts de Prinsjesboekenprijs 2018 voor zijn boek Thorbecke wil het.

 • Nieuwe gedragscode wetenschappelijke integriteit voor Nederlandse wetenschap 14-09-2018

  Vandaag 14 september 2018 wordt de nieuwe versie van de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit gelanceerd. De afgelopen tijd is er door de KNAW, NFU, NWO, TO2-federatie, Vereniging Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten intensief samengewerkt aan een grondige herziening en verbreding van de code, die al sinds 2004 bestaat.

 • Onderzoekscentrum Restitutie Roofkunst gevestigd bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies 06-09-2018

  Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de KNAW hebben gezamenlijk besloten tot oprichting van een Expertisecentrum Restitutie Cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog. Het Expertisecentrum is ondergebracht bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en is op 1 september 2018 van start gegaan.

 • Wortels van verhuizende planten geven hint over woekerpotentie 30-08-2018

  De meeste planten die binnen een continent opschuiven naar een nieuw leefgebied – door bijvoorbeeld klimaatverandering – zullen de oorspronkelijke soorten niet gaan overwoekeren. Maar soorten met voor dat gebied nieuwe worteleigenschappen hebben wel woekerpotentie. Dat concludeert NIOO-onderzoeker Rutger Wilschut. Deze week promoveerde hij in Wageningen op zijn onderzoek aan ‘verhuizende planten’.

Meer KNAW-nieuws