Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Genen beter begrijpen met nieuwe techniek 10-07-2018

  Een team van onderzoekers van het Hubrecht instituut (Wouter de Laat) en het Center for Molecular Medicine van het UMC Utrecht (Jeroen de Ridder) heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee lussen in het DNA veel gedetailleerder in kaart kunnen worden gebracht dan tot nu toe mogelijk was. Dit is belangrijk om te begrijpen hoe gezonde en ziekteveroorzakende genen worden aangestuurd. 

 • Verklaring IAP: ‘A Call for Action to Tackle the Growing Burden of Dementia’ 05-07-2018

  Het Inter Academy Partnership for Health (IAP for Health) roept in zijn ‘Call for Action to Tackle the Growing Burden of Dementia’ op om maatregelen te nemen om het groeiende probleem van dementie aan te pakken.

 • KNAW spreekt zorgen uit over schending van mensenrechten in Nicaragua 29-06-2018

  De KNAW is bezorgd over de wijdverbreide mensenrechtenschendingen in Nicaragua. De KNAW onderschrijft het standpunt over de situatie in Nicaragua van het International Human Rights Network of Academies and Scholarly Societies (IHRN).

 • Vier nieuwe bloggers voor Faces of Science 28-06-2018

  Vandaag starten vier nieuwe bloggers voor Faces of Science. Elisabeth van de Grift, Erik-Jan van Kesteren, Lennart Kruijer en Wen Ying Wu zullen door middel van hun blogs laten zien hoe het leven van een onderzoeker er uit ziet.

Meer KNAW-nieuws