Actueel

Faces of Science breidt uit: twaalf nieuwe onderzoekers gaan bloggen over hun leven in de wetenschap

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Nieuwe aflevering Knappe Koppen 01-04-2020

  Hebben we nog proefdieren nodig? Vanavond op 1 april beantwoordt Christine Mummery deze vraag. Zij is hoogleraar ontwikkelingsbiologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum en hoofd van een onderzoeksteam dat miniatuurorganen uit menselijke stamcellen maakt.

 • Erken en waardeer solidariteit in tijden van crisis 01-04-2020

  De Jonge Akademie roept op tot solidariteit in de wetenschap ten tijde van de Covid-19-crisis. Daar moeten universiteiten, NWO en andere subsidiegevers aan bijdragen.

 • Prestigieuze EU-subsidies toegekend 31-03-2020

  De European Research Council (ERC) heeft een ERC Advanced Grant toegekend aan de natuurkundige Cees Dekker (KNAW-lid, TU Delft, moleculaire biofysica). Met deze Grant kan de onderzoeksgroep van Dekker de komende vijf jaar onderzoeken hoe ons DNA georganiseerd wordt in chromosomen, die gedurende de levenscyclus van een cel steeds van vorm veranderen.

 • Onderzoek naar de geschiedenis van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten 31-03-2020

  In april 2020 gaat het onderzoek De VNG en het Nederlandse bestuur gedurende oorlog, crisis en herstel van start. Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD) voert het onderzoek uit, in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het doel is het functioneren van de VNG en het Nederlandse openbare bestuur ten tijde van crisis en oorlog in de periode 1933-1946 bloot te leggen. Het onderzoek wordt opgeleverd in 2024.

Meer KNAW-nieuws