Actueel

Europese meerjarenbegroting groot verlies voor onderzoek en innovatie én de samenleving

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Gemeenteraden kunnen gerichter aandacht geven aan digitalisering 17-09-2020

  Digitalisering zorgt voor grote veranderingen binnen gemeenten. Toch spreken gemeenteraadsleden maar zelden over de maatschappelijke en sociale gevolgen ervan. Dat concludeert het Rathenau Instituut op basis van gesprekken met zo’n dertig raadsleden, wethouders, griffiers en deskundigen uit verschillende gemeenten. Een nieuw denkraam met vijf stappen kan lokale volksvertegenwoordigers helpen om bewustere keuzes te maken bij digitalisering.

 • Leven in en op de bodem 16-09-2020

  Welke ‘bodemschatjes’ leven er allemaal onder onze voeten? Het NIOO-KNAW gaat ook weer in 2020 op zoek! Van 25 september tot en met 7 oktober wordt volop gezocht naar miljoenpoten, kevers en pissebedden en al dat andere leven op en in de bodem. Doe jij ook mee?

 • Nieuwe KNAW-leden geïnstalleerd 14-09-2020

  Tijdens de bijeenkomst op 14 september zijn de achttien nieuwe KNAW-leden van het jaar 2020 geïnstalleerd. Leden worden geselecteerd op grond van hun wetenschappelijke prestaties en zijn lid voor het leven.

 • 'Een fantastische waardering en stimulans voor onderzoek' - Anna van Duijvenvoorde en Mark Dingemanse over het winnen van de Heineken Young Scientists Awards 11-09-2020

  De Heineken Young Scientist Awards worden uitgereikt aan jonge, veelbelovende wetenschappers die door excellent onderzoek een voorbeeldfunctie vervullen voor andere jonge wetenschappers. Twee van de vier winnaars aan het woord:

Meer KNAW-nieuws