Actueel

Naar een Nederlands taalbeleid?

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • KNAW kiest 21 nieuwe leden 19-04-2018

  De KNAW heeft 21 nieuwe leden gekozen. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW telt circa vijfhonderdvijftig leden. Een lidmaatschap is voor het leven. Op maandag 17 september worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd.

 • Hoe kunnen Europese landen de vaccinatiegraad verbeteren gezien de recente uitbraken van mazelen? 18-04-2018

  De nationale academies van wetenschappen en academies van geneeskunde in Europa pleiten voor interventies op maat, een Europese vaccinatiekaart en registratie.

 • KNAW-instituten krijgen financiering voor onderzoeksfaciliteiten uit Nationale Roadmap 12-04-2018

  Vandaag werden de tien projecten bekend die financiering krijgen uit de Nationale Roadmap voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur van NWO. Die krijgen in totaal 138 miljoen euro voor de bouw of vernieuwing van toponderzoeksfaciliteiten met een internationale uitstraling. In twee van de projecten participeren KNAW-instituten: het Hubrecht Instituut, het Meertens Instituut, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis.

 • Tineke Fokkema nieuwe hoogleraar Ageing, Families and Migration 12-04-2018

  Tineke Fokkema is benoemd tot bijzonder hoogleraar Ageing, Families and Migration bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSBS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De bijzondere leerstoel is ingesteld door het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) van de KNAW.

Meer KNAW-nieuws