Actueel

COVID-19: Expertvisies op de gevolgen voor samenleving en beleid

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Bodemdierendagen 2021: Erop of eronder! 21-09-2021

  Van vrijdag 24 september t/m woensdag 6 oktober zijn ze er weer: de jaarlijkse Bodemdierendagen. Dat is het citizen science-project over het belangrijke maar onderbelichte leven in de bodem. In heel Nederland gaan mensen op bodemdierensafari, en zo ontdekken ze samen hoe het met ons bodemleven is gesteld. Het thema van dit jaar is 'Erop of eronder!' Welke dieren zien we heel veel en welke delven juist het onderspit?

 • ‘Natuur- en geesteswetenschappers moeten meer aandacht voor elkaar hebben’. 20-09-2021

  Tijdens deze zomer namen PhD-studenten Sanne Boersma en Yaroslav Herasymenko deel aan de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars. Zij zijn respectievelijk werkzaam bij het Hubrecht Instituut en het Leiden Instituut Onderzoek Natuurkunde. Met wat voor onderzoek houden zij zich bezig en welke Nobelprijswinnaars hebben de meeste indruk op hen gemaakt?

 • Nieuwe website: Samenweten.nl 16-09-2021

  Samenweten stimuleert wetenschappers en samenleving om kennis en ervaringen uit te wisselen en biedt beide een helpende hand hoe dat aan te pakken. Vanaf 16 september 2021 heeft de organisatie een eigen website, die illustreert hoe Samenweten inspireert, traint, adviseert en verbindt.

 • KNAW installeert 23 nieuwe leden 13-09-2021

  Tijdens de bijeenkomst op 13 september zijn de drieëntwintig nieuwe KNAW-leden van het jaar 2021 geïnstalleerd. Leden worden geselecteerd op grond van hun wetenschappelijke prestaties en zijn lid voor het leven.

Meer KNAW-nieuws