Actueel

KNAW pleit voor landelijke coördinatie om geneesmiddelen sneller bij patiënt te krijgen

Persbericht

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • KNAW Early Career Award voor twaalf jonge onderzoekers 18-11-2021

  Twaalf jonge onderzoekers – drie uit elk van de KNAW-wetenschapsdomeinen – krijgen een KNAW Early Career Award. De prijs, een bedrag van 15.000 euro en een kunstwerk, is bedoeld voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en vernieuwende, originele onderzoeksideeën hebben. De KNAW Early Career Award wordt dit jaar voor de derde keer toegekend.

 • ‘Oude documenten die nog niet gekraakt zijn, kunnen wel eens een nieuwe kijk op de geschiedenis werpen.’ 11-11-2021

  Universitair hoofddocent vroegmoderne Engelse letterkunde aan de Universiteit Leiden Nadine Akkerman ontvangt de Dr. Hendrik Muller Prijs 2021 voor haar werk op het gebied van Engelse literatuur en (vrouwen)geschiedenis. Waar gaat haar onderzoek over en wat laat haar onderzoek ons zien?

 • Nadine Akkerman wint Dr. Hendrik Muller Prijs 2021 11-11-2021

  Haar publicaties over vrouwengeschiedenis, diplomatie en spionage in de vroegmoderne tijd worden door een groot publiek gelezen en voor haar onderzoek zet ze vernieuwende methodes in. Nadine Akkerman, universitair hoofddocent vroegmoderne Engelse letterkunde aan de Universiteit Leiden, ontvangt voor haar werk de Dr. Hendrik Muller Prijs 2021.

 • Structurele investeringen in onderzoek en wetenschap betalen zich ruim terug 08-11-2021

  Structurele investeringen in onderzoek en wetenschap, zoals gedaan in het voorstel van de Kenniscoalitie, betalen zich ruim terug. Dit blijkt uit een onafhankelijke analyse van RaboResearch die de plannen van de Kenniscoalitie op eigen initiatief heeft doorgerekend. 

Meer KNAW-nieuws