Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Uitgangspunten voor financiering wetenschapssysteem 23-04-2019

  De KNAW en De Jonge Akademie hechten groot belang aan onderwijs en onderzoek. Daarom hebben zij, vooruitlopend op een rapport van de Commissie Van Rijn, uitgangspunten geformuleerd voor hoe zij dat rapport zullen lezen. 

 • KNAW, NWO en ZonMw ondertekenen DORA-verklaring 18-04-2019

  De KNAW, NWO en ZonMw ondertekenen op 18 april 2019 de San Francisco Declaration on Research Assessment (DORA). DORA is een wereldwijd initiatief om bij de beoordeling van onderzoek en onderzoekers minder af te gaan op bibliometrische indicatoren (zoals publicaties en citaties) en meer op andere criteria. De verklaring bevat een set van aanbevelingen over de verbetering van onderzoeksbeoordeling. 

 • ComeniusNetwerk wil geluid van de docent laten horen 17-04-2019

  Het ComeniusNetwerk wil optreden als spreekbuis van docenten in het hoger onderwijs. Het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP) interviewde bestuurslid Marc van Mil over doelen en activiteiten van het ComeniusNetwerk.

 • Drie nieuwe Faces of Science 17-04-2019

  Drie nieuwe onderzoekers starten vandaag met hun blog voor Faces of Science. Dit zijn Lucas van der Deijl, Sophie Hermans en Leanne Jansen. Deze nieuwe Faces geven hiermee een inkijkje in hun leven als wetenschapper.

Meer KNAW-nieuws