Actueel

Naar een Nederlands taalbeleid?

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Faces of Science: vier nieuwe onderzoekers bloggen over hun leven in de wetenschap 17-05-2018

  Faces of Science heeft vier nieuwe onderzoekers die gaan bloggen: Marij Swinkels, Saskia van der Boor, Koen de Koning en Karin van der Tuin. Saskia is een muggendokter, Karin doet onderzoek naar kanker, Koen vangt orkanen in een wiskundig model en Marij onderzoekt Europees leiderschap in crisis.

 • Comeniusnetwerk van start 16-05-2018

  Op 16 mei 2018 is het Comeniusnetwerk van start gegaan. Dat is een nieuw platform voor docenten aan universiteiten en hogescholen die zich inzetten voor innovatie in het hoger onderwijs. Het netwerk, dat is ondergebracht bij de KNAW, zal een ontmoetingsplaats zijn om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Ook kan het netwerk een gesprekspartner worden voor het hogeronderwijsveld op het gebied van onderwijsvernieuwing.

 • Nieuwe teksten uit dagboek Anne Frank ontsloten 15-05-2018

  De Anne Frank Stichting presenteerde op 15 mei 2018 samen met het Huygens ING en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, de afgeplakte tekst van twee pagina’s uit het eerste, rood-geruite dagboek van Anne Frank.

 • Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork 15-05-2018

  Wetenschappelijk onderzoekers zullen veel meer in teams moeten gaan samenwerken: met dataspecialisten en niet in de laatste plaats met ethisch experts. Dat schrijft de KNAW in een op 15 mei 2018 verschenen adviesrapport over big data in wetenschappelijk onderzoek met gegevens over personen.

Meer KNAW-nieuws