Corien Prins

Beste Wim, 

Om te koesteren: de ESAF-bijeenkomst te Amsterdam. Datum: 29 juni 2017. Locatie: The Grand. Een mooie momentopname, maar zeker ook een stijlvolle herinnering aan jouw voortreffelijke voorzitterschap tijdens de periode dat ons land Coordinating Country van ESAF was.

Wat valt zoal op bij deze foto? Allereerst: het betreft overduidelijk een keurig gezelschap: velen stijlvol met de handen op de buik! Ten tweede: anders dan veel Nederlandse universiteiten lukt het ESAF wel om ruim boven het quotum 30% vrouwen te komen!! Ten derde: op een enkele uitzondering na ….???? heeft de meerderheid van heren in dit gezelschap zich nog niet aan het keurslijf van de stropdas weten te ontworstelen. Ten slotte: ondanks de toch wat formele blik ontwaren we bij allen een zweem van een glimlach. Kortom, het kan niet anders dan dat de bijeenkomst een succes was!

Wim: veel bewondering heb ik voor de wijze waarop je de afgelopen jaren invulling hebt gegeven aan jouw functie binnen ESAF. In feite typeert de wijze waarop jij op de onderstaande foto staat ook de kern van die bewondering. Een combinatie van ‘gedegen’ en ‘losjes’. Je hebt wel netjes de handen op de buik. Maar de stropdas is aan jou niet meer besteed. Gedegen vanuit jouw enorme inzet om de talloze overlegmomenten die we als Coordinating-Country-Team hadden goed voor te bereiden en af te handelen. En de uitstekende wijze waarop je leiding gaf aan de jaarlijkse ESAF-bijeenkomsten. Losjes vanuit de ruimte die je anderen geeft om een klus te klaren. Het vertrouwen en respect dat je daarbij geeft. En: geen poespas en op de strepen staan. Losjes ook vanwege de gezelligheid en ongedwongenheid tijdens onze talloze overleggen op locatie Buitenhof Den Haag. En voor mij persoonlijk: de warme en oprechte aandacht het afgelopen jaar. 

Kortom, deze foto staat voor zoveel meer dan slechts een momentopname d.d. 29 juni 2017. Voor mij is het een te koesteren beeld zoals dat ook geldt voor ook onze collegialiteit gedurende de afgelopen jaren. Heel veel dank!

Corien Prins