Rob Reneman

Beste Wim, 

Graag had ik je onder minder prozaïsche omstandigheden bedankt voor wat je als president allemaal voor onze Akademie gedaan hebt. Uit ervaring weet ik, dat het presidentschap een hele klus is, veel van je tijd vergt en je familieleven niet onberoerd laat. Met een wetenschappelijk denkpatroon laveren tussen de politieke stromingen is geen sinecure. Je hebt het presidentschap vervuld zoals het betaamt. Open en oprecht. Altijd bereikbaar en bereid te luisteren als de oude man uit het zuiden van ons land weer ergens een mening over had. 

Toen ik hoorde dat jij gevraagd was deze belangrijke taak te gaan vervullen, was ik verheugd want ik wist dat het een goed keuze was. Onze wegen hebben elkaar in het verleden vele malen gekruist en heb ik geleerd dat je rechtdoorzee bent en het goed zaken te doen viel met je. Wij hebben ons ingezet om jullie mooie wetenschappelijke nascholingsprogramma voor een aantal activiteiten te koppelen aan activiteiten van het toenmalige KNAW-instituut voor Geesteswetenschappen in Wassenaar. Het lukte, mede dankszij de financiële steun van minister Maria van der Hoeven. Ik bewaar aan die tijd goede herinneringen. 

Wim, nu denk je dat er een rustigere periode aanbreekt. Het zal minder hectisch zijn, maar bereid je voor op de vele verzoeken die je voor diverse functies te wachten staan. 

Nogmaals mijn dank. Het ga je goed. 

Rob Reneman