Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

8:UREN:FESTIVAL

Datum:
2 oktober 2021 van 12:00 tot 20:00 uur
Locatie:
IISG, iCruquiusweg 31 in Amsterdam
Contact:
Voeg toe:

De Maand van de Geschiedenis start bij het IISG! Geïnspireerd op de 19e-eeuwse strijdkreet ‘acht uren voor arbeid, acht uren voor ontspanning, acht uren voor rust’ bestaat het festival uit werk(sprekers), ontspanning(muziek, bar, kinderworkshops) en rust (film).

Werk in de breedste zin wordt besproken, maar de verhalen en emancipatiestrijd van lang ongehoorde mensen staan centraal. Met historicus en oprichter van Zeikschrift Madeleijn van den Nieuwenhuizen over vrouwen en handelingsonbekwaamheid. Paralympisch zeiler en diversity officer Rolf Schrama vertelt over arbeidsbeperkingen op de Zuidas, historicus Wim Manuhutu over Molukkers in Nederland en onderzoeker Winnie-Chelsea Young over de eerste Black hair shop & beautysalon. 

Lees meer over het programma op de website van het IISG.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Logo IISG