De KNAW op locatie in Groningen

Aardbevingsbestendige gebouwen

Datum:
20 maart 2017 van 18:00 tot 19:50 uur
Locatie:
Aula, Academiegebouw, Rijksuniversiteit Groningen, Broerstraat 5, 9712 CP Groningen
Contact:
Telefoon:
020 551 0782
Voeg toe:

Naar aanleiding van de vele aardbevingen door de gaswinning in Noord-Nederland heeft het ministerie van Economische Zaken in 2015 een richtlijn voor aardbevingsbestendig bouwen uitgebracht. In deze richtlijn, NPR 9998, zijn ontwerpregels opgenomen die schade door aardbevingen bij nieuwe gebouwen moeten voorkomen. Naar verwachting wordt NPR 9998 in de toekomst een verplichte eis voor Groningse bouwprojecten.

Credits afbeelding: KPN gebouw 'Belvedère'. Foto: Mick Eekhout

Tijdens dit symposium gingen vijf wetenschappers, ingenieurs en architecten in op de geologische, bouwkundige en beleidsmatige uitdagingen en mogelijkheden voor aardbevingsbestendige nieuwbouw in Nederland. 

Sprekers en presentaties

Mick Eekhout, hoogleraar productontwikkeling in de architectuur aan de Technische Universiteit Delft, is moderator van deze avond.

Voorbehoud

De KNAW en de RUG bieden een podium voor de bespreking van dit onderwerp. Ze zijn niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor de inhoud en/of gevolgen van gedane uitspraken en beweringen van de sprekers. Deze uitspraken en beweringen weerspiegelen niet noodzakelijk de meningen en standpunten van KNAW en RUG (Zie ook).