Op uitnodiging

Akademie Colloquium A new beginning for neurodevelopmental disorders: science-based intervention for individual patients

Datum:
2 oktober 2019  -  3 oktober 2019
Locatie:
Trippenhuis KNAW, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0767
Voeg toe:

De diagnose ‘autismespectrumstoornis’ wordt gesteld op basis van algemene en subjectieve criteria. Deze criteria schieten tekort bij het bepalen van de behandeling en dragen niet bij aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingen. Uit experimentele studies blijkt dat veel bestaande en nieuwe behandelingen effectief zijn voor subsets van patiënten. Succesvolle toepassing vereist stratificatie en mechanistisch plausibele, objectieve gegevens.

Dit colloquium is bedoeld om de discussie op gang te brengen tussen pioniers op dit gebied over herziening van de taxonomie en mogelijkheden om deze te vertalen in nieuwe, rationele vormen van behandeling. De bijeenkomst zal worden ingeleid door onze gerenommeerde keynote-spreker, prof. dr. Steve Hyman, voormalig voorzitter van het National Institute of Mental Health (NIMH) en bestuurder van Harvard University en thans voorzitter van het Stanley Center van MIT. In drie volgende sessies zullen internationale deskundigen nader ingaan op hoe genetica, beeldvormingstechnieken, cellulaire analyses en klinische triage kunnen worden geïntegreerd in nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde zorg.

Organisatie

Prof.dr. M. Verhage (CNCR, VUmc) en Dr. H. Bruining (UMC Utrecht)