Benelux-conferentie Digital Humanities

Datum:
12 juni 2014  -  13 juni 2014
Locatie:
Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag
Voeg toe:

Digital Humanities is de jongste tak aan het onderzoek in de geesteswetenschappen. De eerste DHBenelux conferentie in Den Haag brengt er een actueel overzicht van. Voor wie werkt in Digital Humanities een goede mogelijkheid om kennis te delen en om projectpartners te vinden, voor wie ermee wil kennismaken een uitgelezen kans om contact te leggen met ervaren en beginnende onderzoekers.

Programma

De organisatoren stelden een wervelend en afwisselend programma samen met nadruk op kennismaking met alle aspecten van het Digital Humanities onderzoek in België, Nederland en Luxemburg. Uitwisseling van informatie staat voorop, daarom is gekozen voor parallelsessies met beknopte presentaties van ongeveer 15 minuten. De avond van de eerste dag heeft na het diner ook nog een markt met postersessies over diverse projecten. Er is dus volop mogelijkheid om te netwerken en snel een overzicht te krijgen van het vakgebied.

Keynotespreker

Keynotespreker prof. dr. Melissa Terras, directeur van het University College in Londen, zorgt voor inbedding van het programma in internationale context. Zij is een vooraanstaand onderzoeker in Digital Humanities en al sinds eind jaren ’90 actief op dit terrein. Van ‘virtual reality’ via ‘digital images’ tot de toepassing van computertechnieken om vernieuwend onderzoek mogelijk te maken: Melissa Terras heeft vanaf het begin de digitalisering van onderzoek in de geesteswetenschappen meegemaakt en mede ontwikkeld.

Organisatie en inschrijven

De organisatoren van de DHBenelux conferentie zijn Marijn Koolen (UvA), Mike Kestemont (Universiteit Antwerpen), Karina van Dalen-Oskam (Huygens ING) en Steven Claeyssens (Koninklijke Bibliotheek).

De voertaal is Engels. Inschrijven is mogelijk tot 1 juni 2014, en kan via het formulier op de website van de Benelux Conferentie.

Huygens.jpg