De correspondentie van Belle van Zuylen online

Datum:
23 november 2021 van 09:30 tot 18:00 uur
Locatie:
Online
Voeg toe:

Van 18e-eeuws handschrift naar Utrecht Time Machine. Het symposium wordt georganiseerd door het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis.

Belle van Zuylen (1740-1805) schreef en publiceerde in het Frans en bereikte in haar tijd een internationaal publiek. Naast romans, toneelstukken en pamfletten bestaat haar werk voor een belangrijk deel uit correspondentie met familieleden en vrienden én met diverse Europese schrijvers en denkers. Haar brieven behoren tot het Europese culturele erfgoed en vormen een bron voor wetenschappelijk onderzoek in binnen- en buitenland.

Meer informatie en aanmelden

Website Huygens ING

Organisatie

Naast het Huygens ING zijn er medeorganisator de Werkgroep NEWW (New approaches to European Women’s Writing) van het Huizinga Instituut, Living Pasts en het Descartes centrum (alle te Utrecht), en de KNAW (Amsterdam). Ondersteuning wordt verleend door de Werkgroep Achttiende Eeuw.

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING)

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het instituut verricht onderzoek op het gebied van wetenschapsgeschiedenis, Nederlandse geschiedenis en literatuur. Het Huygens ING ontsluit historische bronnen en literaire teksten, bouwt aan een digitale infrastructuur en biedt online doorzoekbare data. Het Huygens ING biedt historische context, ook voor hedendaagse vragen over politiek en bestuur, literatuur, wetenschap en maatschappij.

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING) is gevestigd in Amsterdam (Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 DK Amsterdam).

Logo Huygens ING