Geluiden van Nederland

Datum:
26 april 2018 van 13:15 tot 16:45 uur
Locatie:
Meertens Instituut, Oudezijds Achterburgwal 185, Amsterdam
Voeg toe:

Symposium van het Meertens Instituut (een onderzoeksinstituut van de KNAW) bij het afscheid van hun geluidstechnicus Kees Grijpink.

Sinds 1998 beschikt het Meertens Instituut over geluidsstudio's. Deze waren in eerste instantie bedoeld voor het digitaliseren van het eigen geluidsarchief. Al gauw bleek er ook van buitenaf een grote vraag te zijn naar dit specialisme. Sindsdien is er door menig culturele instantie een beroep gedaan op deze ervaring en kennis.

6.382 uur aan audioopnames heeft Kees Grijpink in de afgelopen decennia gedigitaliseerd aan het Meertens Instituut. Grijpink werkt sinds 1996 als medewerker digitalisering en hoofd van de audiostudio. Een nieuwe uitdaging voor Grijpink, die voorheen voor internationale platenmaatschappijen had gewerkt: het digitaliseringswerk moest aan het Meertens Instituut van de grond af opgebouwd worden.

Meer informatie en aanmelding

Website Meertens Instituut

Het Meertens Instituut

Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Dit instituut houdt zich bezig met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Centraal staan de verschijnselen die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven. De collecties van het Meertens Instituut vormen een belangrijk onderdeel van de nationale geesteswetenschappelijke infrastructuur.

Logo Meertens Instituut