Het Bureau: hoe nu verder?

Datum:
21 februari 2017 van 20:00 tot 21:30 uur
Locatie:
Spui25, Spui 25-27, 1012 WX Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 525 8142
Voeg toe:

Het Bureau (het Meertens Instituut van de KNAW) was dè plek voor onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur. Wat is de toekomst van dat onderzoek? Met de wissel van directie rijzen weer boeiende vragen: blijft het Nederlands overeind in het hoger onderwijs? Hoe worden grote taaldata-verzamelingen gebruikt? In een debat zullen deze vragen en andere de revue passeren.

Hans Bennis, de voormalige directeur van het Meertens Instituut (beter bekend als Het Bureau uit de romancyclus van Voskuil) gaat in discussie met de nieuwe directeur, Antal van den Bosch, over de betekenis van het instituut voor Nederland.

Hoe gaat het onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur verder? Hoe worden actuele kwesties zoals de toekomst van het Nederlands in het hoger onderwijs aangepakt? Hans Bennis wordt voorzitter van de Taalunie: hoe sluit dit werk aan bij zijn werk bij het Meertens? Antal van den Bosch heeft een meer technologische achtergrond: hoe zal dit de ontwikkeling van het Meertens beïnvloeden? Deze en andere boeiende vragen zullen in het debat de revue passeren, met veel ruimte voor inbreng van het publiek.

Aanmelden en programma

Meer informatie over aanmelden en het programma vindt u op de website van SPUI25.