Informatiebijeenkomst Hestia - Refugees in Science Scheme

Datum:
3 juli 2019 van 14:00 tot 17:00 uur
Locatie:
OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0767
Voeg toe:

Op 3 juli organiseren De Jonge Akademie, de KNAW, het UAF en NWO een informatiebijeenkomst in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) over de nieuwe call for proposals voor Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap.

Tijdens deze bijeenkomst wordt meer informatie gegeven over de call. Ook kunnen kandidaten dan in gesprek gaan met medewerkers van NWO, laureaten en projectleiders van de vorige ronde en vertegenwoordigers van de instellingen.

Geïnteresseerde projectleiders zijn uiteraard ook van harte welkom.

Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap

Het pilotprogramma ‘Vluchtelingen in de Wetenschap’ dat in 2018 voor het eerst plaatsvond, krijgt in 2019 en in 2020 een vervolg onder de naam Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap. Op 4 juni is de nieuwe call voor 2019 geopend.

Met het programma Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap maakt NWO financiering mogelijk van een aanstelling voor academici die uit hun vaderland gevlucht zijn en in Nederland hun wetenschappelijke carrière willen voortzetten. Ze moeten op datum van indiening een masterdiploma hebben of reeds gepromoveerd zijn en daarnaast in het bezit zijn van een vluchtelingenstatus in Nederland.

De pilot is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie, de KNAW en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

Meer informatie over de call for proposals.