International Science Film Festival InScience: 'Our Future in the Making'

Datum:
11 november 2020  -  15 november 2020
Voeg toe:

Van 11 tot 15 november 2020 vindt de zesde editie van InScience, International Science Film Festival Nijmegen, plaats. Dit jaar volledig online, met als thema is 'Our future in the making'. Maak kennis met de wereld van de wetenschap en bekijk de beste wetenschapsfilms uit binnen- en buitenland.

InScience is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa. Dit jaar maken KNAW-leden Patricia Pisters, Mihai Netea en onze Face of Science Marijke Naezer deel uit van het festivalprogramma. 

InScience_2020

Patricia Pisters

KNAW-lid Patricia Pisters is hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en werkt op het snijvlak van filmstudies, filosofie en neurowetenschappen. Tijdens het InScience filmfestival zal zij een masterclass geven over welk effect film of kunst op de hersenen heeft.

Mihai Netea

Mihai Netea is hoogleraar Experimentele Inwendige Geneeskunde aan het Radboudumc en tevens lid van de KNAW. Tijdens InScience gaat hij in op hoe we onszelf kunnen beschermen tegen infectie met Covid-19 en wat we kunnen leren van de huidige situatie. 

Marijke Naezer

Marijke Naezer, blogger Faces of Science, is een onafhankelijk onderzoeker Genderstudies en co-auteur van een onderzoek naar wetenschappelijk wangedrag jegens vrouwen. Tijdens het festival spreekt zij over de harde realiteit die vrouwelijke wetenschappers dagelijks ervaren.

Meer informatie

Meer informatie over het festival en het programma vindt u op de website van InScience

Organisatie

De KNAW is partner van InScience.

Meer informatie over dit agenda item