KennisCafé: De Toekomst

Datum:
14 december 2015 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Voeg toe:

Martijn van Calmthout (de Volkskrant) blikte in het laatste KennisCafé van het jaar 2015 met wetenschappers vooruit naar 2050. Hoe wonen, werken en luieren we in 2050? Domineert de technologie, of is die alweer uit beeld verdwenen? Hoe maak je nu de juiste beslissingen voor de toekomst? En hoe zouden de wetenschappers van dan terugkijken op nu?

Met Rudy Rabbinge (voedselvoorziening en duurzame ontwikkeling, Wageningen Universiteit), Patrick van der Duin (TU Delft en fellow bij stichting Toekomstbeeld Techniek), George van Hal (wetenschapsjournalist en auteur van Robots, Aliens en Popcorn, wetenschap op het witte doek) en Lieven Vandersypen, quantum nanowetenschappen (TU Delft).

De wereldbevolking stabiliseert zich nog steeds niet en wetenschappers werken hard aan oplossingen om ook in de toekomst alle monden te vullen. Echt vlees, van een koe of een varken, dat is een luxe product en alleen weggelegd voor de allerrijksten. Maar daar maalt niemand om, want het plantaardige vlees uit de fabriek is een stuk smakelijker en malser. De aardbewoners wonen vooral in megasteden bij elkaar, in grote woon-werk complexen. Buiten de steden staan de zonnecollectoren en kernfusie reactoren om de energiehonger van de stedelingen te bevredigen.

UFO Series, Kenniscafé De Toekomst