KennisCafé: Frisse blik op de Kosmos

Datum:
14 mei 2018 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Voeg toe:

Deze maand kijkt het KennisCafé met een nieuwsgierige blik omhoog; het heelal na Hawking.

In maart 2018 overleed wereldberoemd kosmoloog en natuurkundige Stephen Hawking. De iconische kosmoloog bracht kennis over het heelal dichterbij het publiek dan iemand ooit tevoren. Wat weten we van het heelal na Hawking? En vallen we zonder hem in een zwart gat? Vrees niet: kosmologische kennis vinden we dichtbij huis: sterrenkundig onderzoek in Nederland staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven.

Aan onze universiteiten loopt veel talent rond dat net als Hawking ingewikkelde materie op een toegankelijke manier kan uitleggen.

Deze maand kijkt het KennisCafé met een nieuwsgierige blik omhoog, om samen met o.a. zwarte gaten-onderzoeker Marcel Vonk en zwaartekracht-onderzoeker Manus Visser in te gaan op de laatste stand van zaken in het onderzoek. Wiskundige Klaas Landsman (Raboud universiteit) komt vertellen over de tijd dat hij met Stephen Hawking werkte.

KennisCafé

Het KennisCafé is een coproductie van de Volkskrant, KNAW, NEMO Science Museum en De Balie. Het KennisCafé vindt elke derde maandag van de maand plaats in De Balie in Amsterdam.