KennisCafé: De ideale stad

Datum:
16 juni 2014 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Voeg toe:

Het maandelijkse KennisCafé is een vorm van eigentijdse wetenschapsjournalistiek voor een live publiek. Moderator Martijn van Calmthout (de Volkskrant) kijkt met wetenschappers en deskundigen naar succesformules voor stedenbouw. Bestaat de ideale stad? Hoe krijg en houd je een stad leefbaar en haar verschillende bewoners gezond en gelukkig? Welke rol spelen de stadsbewoners zelf.

Een steeds groter deel van de mensheid woont in een stad. De aantrekkingskracht van steden is dan ook groot. Er is werkgelegenheid, er is een vaak grote keuze aan culturele activiteiten en een uitgebreid aanbod van talloze voorzieningen. Wereldwijd woont nu ongeveer de helft van alle mensen in een stad. Over pakweg 35 jaar is dat waarschijnlijk 70 procent.

Hoog tijd voor het KennisCafé om een ideale stad te bouwen. Martijn van Calmthout (de Volkskrant) spreekt met o.a. Mirjana Milanovic (architect bij Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam). Lynn van Calmthout, masterstudent stedenbouw aan de TUDelft, speelt live een aantal scenario’s in het spel SimCity. Ook met econoom Martijn Burger, Erasmus Universiteit Rotterdam en Tinbergen Instituut en onderzoeksdirecteur van Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO) en Frank van der Hoeven, Urban Design, TUDelft.

KennisCafé 16 juni 2014: De ideale stad