KennisCafé: Black Mirror

Datum:
16 september 2019 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Voeg toe:

Het KennisCafé keek met wetenschappers naar sciencefiction en vroeg zich af hoe dichtbij het bij de realiteit van de toekomst komt.

Kenniscafé: Black Mirror from De Balie on Vimeo.

Wetenschap, technologie en sciencefiction inspireren elkaar over en weer. De serie Black Mirror (Netflix), maar ook vele andere series en films laten de duistere kant van deze ontwikkelingen zien. China werkt bijvoorbeeld al aan een ‘social credit system’ om hun burgers en bedrijven onder de duim te houden.

Moderator Tonie Mudde (de Volkskrant) keek met wetenschappers naar sciencefiction en vraagt zich af hoe dichtbij het bij de realiteit van de toekomst komt.

Met:

  • Rogier Creemers (Universiteit Leiden) kijkt naar hoe China gebruik maakt van IT in beleid en recht. Hij bestudeert o.a het sociale krediet systeem dat China volgend jaar wil lanceren.
  • George van Hal (de Volkskrant) geeft een flitscollege over wetenschap en science fiction.
  • Lokke Moerel (Tilburg University) spreekt over de consequenties van technologische ontwikkelingen voor onder andere privacy.

KennisCafé

Het KennisCafé is een coproductie van de Volkskrant, KNAW, NEMO Science Museum en De Balie. Het KennisCafé vindt elke derde maandag van de maand plaats in De Balie in Amsterdam.