KennisCafé: Op reis voor de wetenschap

Datum:
17 maart 2014 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Voeg toe:

Sommige wetenschappers vinden hun onderzoeksonderwerp vlak onder hun neus in een petrischaaltje in het laboratorium. Anderen laten werkkamer en lab achter zich en trekken de wijde wereld in.Een klein deel van hen reist naar verre landen en afgelegen gebieden om net die ene plant, dat specifieke dier of die bijzondere rivierbedding te onderzoeken. En dan zijn er nog degenen die nog een stapje verder gaan en onze dampkring verlaten.
 
Het KennisCafé gaat in maart met de wetenschap op reis. We praten met hedendaagse wetenschappers over hun onderzoek, vertellen de verhalen van de grote ontdekkingen die in de 19e eeuw bijna allemaal op reis werden gedaan en nemen een sprong in het diepe met een missie naar Mars.

Met o.a.

  • Alexander Reeuwijk, wetenschapsschrijver en reiziger
  • Liesbeth Sterck, Universiteit Utrecht
  • Tinde van Andel, Naturalis Leiden
  • Appy Sluijs, paleoceananograaf Universiteit Utrecht
  • Inge Loes ten Kate, planeetwetenschapper en astrobioloog Universiteit Utrecht

KennisCafé

Het KennisCafé is een vorm van eigentijdse wetenschapsjournalistiek voor een live publiek en is elke maand te zien in De Balie. Vaste presentator Martijn van Calmthout van De Volkskrant praat met deskundigen en spraakmakers over een actueel thema van binnen of buiten de wetenschap. Met wetenschappers, experimenten, beeld, betrokkenen en natuurlijk het publiek.

KennisCafé: Op reis voor de wetenschap