Klimaatengineering: hype, hoop of wanhoop?'

Datum:
12 december 2013 van 12:30 tot 16:45 uur
Locatie:
Humanity House, Prinsengracht 8, Den Haag
Voeg toe:

Het Rathenau Instituut nodigt u uit voor de presentatie van het rapport 'Klimaatengineering: hype, hoop of wanhoop?' Tijdens deze middag werpen onderzoekers hun licht op technologieën die het klimaat kunnen veranderen. Het symposium wordt afgesloten met een discussie over de kansen en risico’s van het ingrijpen in ons klimaatsysteem.

Symposium

Keynote speaker is dr. Jack Stilgoe, Lecturer in de Social Studies of Science aan het University College London waar hij onderzoek doet naar de governance van klimaatengineering. Hij spreekt over de politieke positionering van klimaatengineering en de relevantie van debat over dit onderwerp.

Meer informatie over het programma.

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapsysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma’s op het gebied van wetenschap en technologie. Het instituut is beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.