Symposium voor jonge onderzoekers over het Antropoceen

Datum:
19 maart 2020  -  20 maart 2020
Locatie:
The British Academy, 10-11 Carlton House Terrace, London, SW1Y 5AH
Contact:
Telefoon:
020 551 0869
Voeg toe:

Deze bijeenkomst is voor deze datum afgelast, maar wordt mogelijk verplaatst naar een andere datum. Hou onze agenda in de gaten.

De KNAW organiseert samen met The British Academy op 19 en 20 maart 2020 het Knowledge Frontiers Symposium over het Antropoceen voor 'early career researchers'.

Doel van het symposium is het stimuleren van samenwerking tussen onderzoekers binnen de sociale en geesteswetenschappen aan beide kanten van het Kanaal. 

De sociale en geesteswetenschappen vervullen een sleutelrol in het duiden van de invloed van menselijk gedrag op het klimaat en de biodiversiteit. Door middel van initiatieven als de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen 2030 en de voorgestelde European Green Deal zet de wereld zich in voor ingrijpende sociale- en milieuveranderingen. Daarvoor is het van belang te begrijpen hoe de wereld is geworden wat ze is en hoe menselijk handelen in het verleden, heden en toekomst invloed heeft op het leven op aarde. 

De KNAW nodigt wetenschappers die maximaal zeven jaar geleden hun doctoraal hebben gehaald, uit om zich aan te melden voor dit symposium. Reis- en verblijfskosten worden volledig vergoed. 

Aanmelden

Meer informatie en aanmelding (pdf).