Reeks van de Akademie van Kunsten

Kunst en wetenschap, samenwerking onder de loep

Datum:
15 juni 2020 van 16:00 tot 17:45 uur
Locatie:
Via Zoom
Telefoon:
020 551 0746
Voeg toe:

Waarom hebben we samenwerking tussen kunst en wetenschap nodig om complexe problemen op te lossen? Hoe leidt een hybride samenwerking tot doorbraken in het denken en in onderzoeksmethoden, en hoe kunnen ze leiden tot innovaties in wetenschap, kunst, technologie en maatschappelijke vraagstukken?

Kunstenaars en wetenschappers uit verschillende disciplines werken steeds meer samen. Hoe organiseer je deze coöperaties zo dat ze leiden tot iets relevants en bruikbaars voor de betrokken kunstenaars en wetenschappers? Welke elementen zijn cruciaal om dit mogelijk te maken? 

Waar kunst het domein is van expressiviteit, persoonlijke verbeeldingskracht en betekeniscreatie, is wetenschap het domein van gestructureerde processen voor probleemdefinitie, gegevensverzameling en gegevensanalyse. Het artistieke perspectief combineren met wetenschappelijk onderzoek betekent dus automatisch dat het onderling vertrouwd raken met de verschillende achtergronden, methoden en verwachtingen van de betrokken kunstenaars en wetenschappers cruciaal is.  

Aanmelden

Aanmeldlink via Zoom.

Meer informatie over deze reeks

Website Akademie van Kunsten