Lezingenserie KunstKennis

Lezingenreeks KunstKennis binnen het programma over De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving

KunstKennis: materialen en innovatie in kunst en wetenschap

18 april 2017 van 19:00 tot 21:00 uur
Tolhuistuin, Tuinzaal, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Welke rol spelen kunstenaars in de zoektocht naar nieuwe materialen, en hoe dragen ze bij aan een duurzame samenleving? Dit is de eerste aflevering in de lezingenreeks KunstKennis.

KunstKennis: onze zintuigen in kunst en wetenschappelijk experiment

25 april 2017 van 19:00 tot 21:00 uur
Tolhuistuin, Tuinzaal, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Kunstenaars en wetenschappers gaan in gesprek over de rol van alle zintuigen in de creatie van hun werk en over de vraag of we ook in het wetenschappelijk onderwijs leren door maken en zintuiglijk waarnemen moeten aanmoedigen. Tweede bijeenkomst in een nieuwe lezingenreeks KunstKennis binnen het programma De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving.

KunstKennis: musea als kenniscentra

16 mei 2017 van 19:00 tot 21:00 uur
Tolhuistuin, Expositieruimte, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Welke rol kunnen musea spelen in de productie van wetenschappelijke kennis? Welke verschillende visies daarop zijn er, en wat zijn de ideeën omtrent de realisatie van die visies? Hoe draagt dit bij aan een inclusieve kennissamenleving? Derde bijeenkomst in een nieuwe lezingenreeks KunstKennis binnen het programma De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving.

KunstKennis: kunst als leermeester van de wetenschap?

23 mei 2017 van 19:00 tot 21:00 uur
Tolhuistuin, Expositieruimte, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Deze avond onderzoeken we aan de hand van de praktijk van de musicus hoe kunst en wetenschap dezelfde antwoorden op verschillende wijzen proberen te vinden. Vierde bijeenkomst in een nieuwe lezingenreeks KunstKennis binnen het programma De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving.