Lezingenreeks

Bouwen voor kennis toen en nu

Datum:
1 juni 2016 van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Voeg toe:

Hoe wordt een stad ruimtelijk georganiseerd om als kennisknooppunt te fungeren? Architecten en stadplanners denken daar al eeuwen over na. Ook voeren steden van oudsher tot vandaag een actieve politiek om creatief talent naar de stad te lokken. Maar hoe zouden kunstenaars zelf creatieve werkplekken in de stad organiseren? Dit is de tweede aflevering in de lezingenreeks over de maakbaarheid van onze kennissamenleving.

Lezingenreeks De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving

De bijeenkomst maakt deel uit van een lezingenreeks binnen het programma ‘De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving’. Het programma wil economen en sociale wetenschappers, cultuur- en wetenschapshistorici, kunstenaars en architecten, politici en beleidsmakers met elkaar en het brede publiek in discussie brengen. In drie opeenvolgende jaren wordt een programma ontwikkeld rond een specifiek thema dat centraal is in het debat omtrent kennissamenlevingen. In 2016 staat het thema De stad als kennisknooppunt centraal.

Onderdeel van het programma is om wetenschappers en kunstenaars met elkaar in discussie te brengen. Na de lezingen zal er een gesprek plaatsvinden tussen de sprekers.

Organisatie

KNAW, Akademie van Kunsten, Sven Duprė (Max-Planck-Institut für Wissenschaftsgeschichte (MPIWG), Berlijn, en Universiteit Utrecht) en Wijnand Mijnhardt (Universiteit Utrecht)