Lezingenreeks

De ideale stad: een verkenning via beeld en film

Datum:
15 juni 2016 van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0867
Voeg toe:

De stad is voor kunstenaars en filmmakers altijd al een bron van inspiratie en verbeelding geweest. Wat zeggen die beelden over de stad als kennisknooppunt? Wat is het beeld van de stad in de kunsten? En hoe is de stad als kennisknooppunt verbeeld? Dit is de derde aflevering in de vierdelige lezingenreeks over De Stad als Kennisknooppunt.

Lezingenreeks De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving

De bijeenkomst maakt deel uit van een lezingenreeks binnen het programma ‘De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving’. Het programma wil economen en sociale wetenschappers, cultuur- en wetenschapshistorici, kunstenaars en architecten, politici en beleidsmakers met elkaar en het brede publiek in discussie brengen. In drie opeenvolgende jaren wordt een programma ontwikkeld rond een specifiek thema dat centraal is in het debat omtrent kennissamenlevingen. In 2016 staat het thema De stad als kennisknooppunt centraal.

Onderdeel van het programma is om wetenschappers en kunstenaars met elkaar in discussie te brengen. Na de lezingen zal er een gesprek plaatsvinden tussen de sprekers.

Organisatie

KNAW, Akademie van Kunsten, Sven Duprė (Max-Planck-Institut für Wissenschaftsgeschichte (MPIWG), Berlijn, en Universiteit Utrecht) en Wijnand Mijnhardt (Universiteit Utrecht)