Lezingenreeks

Amsterdam in de kennissamenleving van morgen

Datum:
29 juni 2016 van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0867
Voeg toe:

Slotdebat in de lezingenreeks De Stad als Kennisknooppunt over de maakbaarheid van onze kennissamenleving. Hoe ziet de stad eruit in de kennissamenleving van morgen? Een rondetafelgesprek geleid door Robert Kloosterman, met wetenschappers en kunstenaars die vanuit verschillende disciplines het onderwerp benaderen.

Lezingenreeks De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving

De bijeenkomst maakt deel uit van een lezingenreeks binnen het programma ‘De Maakbaarheid van onze Kennissamenleving’. Het programma wil economen en sociale wetenschappers, cultuur- en wetenschapshistorici, kunstenaars en architecten, politici en beleidsmakers met elkaar en het brede publiek in discussie brengen. In drie opeenvolgende jaren wordt een programma ontwikkeld rond een specifiek thema dat centraal is in het debat omtrent kennissamenlevingen. In 2016 staat het thema De stad als kennisknooppunt centraal.

Onderdeel van het programma is om wetenschappers en kunstenaars met elkaar in discussie te brengen. Na de lezingen zal er een gesprek plaatsvinden tussen de sprekers.

Organisatie

KNAW, Akademie van Kunsten, Sven Duprė (Max-Planck-Institut für Wissenschaftsgeschichte (MPIWG), Berlijn, en Universiteit Utrecht) en Wijnand Mijnhardt (Universiteit Utrecht)