Media en de ziekten van de multiculturaliteit

Datum:
15 april 2013 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
SPUI25, Spui 25-27, 1012 WX Amsterdam.
Contact:
Telefoon:
020 462 8550
Voeg toe:

In samenwerking met het Meertens Instituut van de KNAW organiseert SPUI25 de 17e Meertens Ethnology Lecture. Charles L. Briggs van de Universiteit van California, Berkeley, spreekt over media en de ziekten van de multiculturaliteit: het maken van onderscheid in de nieuwsgaring over gezondheidszorg in de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten blijkt de berichtgeving in de media over de gezondheidszorg geracialiseerd te zijn. Blankheid is daarin de impliciete norm, terwijl ziektebeelden van niet-blanken vaak worden verdraaid en denigrerend weergegeven. De nieuwsgaring over de gezondheidszorg bevestigt daarmee bestaande ideeën over raciale hiërarchieën.

Charles L. Briggs

Charles L. Briggs is de Alan Dundes Distinguished Professor of Folklore van het Department of Anthropology van de University of California, Berkeley. Hij is nu tijdelijk gastprofessor aan het Lichtenberg-Kolleg van de Universiteit van Göttingen. Hij publiceerde onder meer de volgende boeken Learning How to Ask, Voices of Modernity (met Richard Bauman), en Stories in the Time of Cholera (met Clara Mantini-Briggs). 

Organisatie

Meertens Instituut KNAW en SPUI25