Oud maar niet dement: wat kunnen we leren van 100-plussers?

Datum:
1 juni 2016 van 12:00 tot 13:00 uur
Locatie:
NIDI - Lange Houtstraat 19, 2511 CV Den Haag
Voeg toe:

NIDI-lunchlezing over Oud maar niet dement: wat kunnen we leren van 100-plussers? door Henne Holstege (VUmc) in het kader van de tentoonstelling 100 worden ... en ervan genieten.

Henne Holstege (1978) is geneticus bij VUmc en gefascineerd door gezonde 100-plussers. Hoe komt het dat sommigen van ons, in lichaam en geest zo gezond oud worden? Komt dat door de genen, door levensstijl? Wat heeft iemand gedaan in zijn of haar leven dat hij of zij zo gezond en zo helder is? Zij zoekt antwoorden op deze en honderden andere vragen. Deze antwoorden zijn belangrijk. Ze kunnen ons wellicht leren hoe wij allemaal gezond oud kunnen worden. En wie wil dat niet?

NIDI-lunchlezingen zijn bedoeld voor een breed publiek van beleidsmakers, politici, journalisten en iedereen die belangstelling heeft voor vraagstukken zoals een langere levensduur, gezondheid, vergrijzing, familie, werk, pensioen en migratie.

Meer informatie en aanmelding

Website NIDI

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI)

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) is een onderzoeksinstituut van de KNAW en gevestigd in het centrum van Den Haag. Het instituut heeft circa 50 medewerkers van wie het merendeel werkzaam is als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van bevolkingsvraagstukken.

Logo NIDI