Paradisodebat 2016

Datum:
28 augustus 2016 van 16:00 tot 18:00 uur
Locatie:
Paradiso, Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam
Voeg toe:

De14e editie van het Paradisodebat staat in het teken van het thema: De kunst van democratie.

Dit jaar zal de Amerikaanse sociologe Saskia Sassen spreken. In haar laatste publicatie Uitstoting vraagt zij zich af of de democratie nog de kracht heeft om mensen te beschermen in plaats van ze te verdrijven. Zij is gevraagd om tegen deze achtergrond de impact van de heersende sociale, economische en morele trends voor de kunsten te belichten.

De Rotterdamse filosoof Henk Oosterling zal specifiek vanuit de Nederlandse praktijk op de bijdrage van Saskia Sassen reflecteren.

Aansluitend is er een debat onder leiding van Ruben Maes met de sprekers, aanwezigen en politici – uit Eerste en Tweede Kamer en vanuit gemeenten – over de vraag: Wat betekenen de door Sassen en Oosterling geschetste ontwikkelingen voor de kunsten en het actuele beleid?

Ter afsluiting interviewt Ruben Maes minister Jet Bussemaker.

Aanmelden

U bent van harte welkom bij dit debat. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. 

Paradisodebat

Het Paradisodebat is het jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving. Het Paradisodebat wordt georganiseerd door Kunsten ’92, ACI (Amsterdamse Culturele Instellingen), Paradiso en de Akademie van Kunsten.