Paradisolezingen 2017

Leven in ons heelal: Keerpunten in 14 miljard jaar kosmische evolutie

Datum:
5 februari 2017 van 11:00 tot 13:00 uur
Locatie:
Paradiso, Weteringschans 6, 1017 SG Amsterdam.
Telefoon:
0344 769 139
Voeg toe:

Paradisolezing door Stan Bentvelsen (hoogleraar Collider Physics Universiteit van Amsterdam, directeur Nikhef), Van oerknal naar elementaire bouwstenen en krachten van ons universum.

De oerknal wordt gezien als het startpunt van ons universum. De precieze natuurwetten die op dat moment golden, zijn niet bekend maar na korte tijd was de energie zodanig afgenomen dat bekende elementaire deeltjes konden worden gevormd.

Paradisolezingen 2017

Van de Oerknal naar de elementaire bouwstenen van het heelal, van complexe moleculen tot het eerste leven, van aap tot mens tot homo technologicus, en uiteindelijk tot kunstmatige intelligentie. De serie behandelt in vogelvlucht het ontstaan van leven in ons heelal en ‘de evolutie van alles’.

Locatie

Zondagochtenden van 11.00 tot 13.00 uur, Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam.

Kaarten

Toegangskaarten kosten € 12,- per persoon. Vrienden van Verstegen & Stigter en VPRO-leden betalen € 10,- p.p.; studenten € 5,-. Kaarten via www.verstegenstigter.nl.

Organisatie

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van VSNU, NEMO Science Museum , Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en VPRO.