Paradisolezingen 2017

Leven in ons heelal: Keerpunten in 14 miljard jaar kosmische evolutie

Datum:
2 april 2017 van 11:00 tot 13:00 uur
Locatie:
Paradiso, Weteringschans 6, 1017 SG Amsterdam.
Telefoon:
0344 769 139
Voeg toe:

Paradisolezing door Steph Menken emeritus hoogleraar evolutiebiologie Universiteit van Amsterdam, Van apen en mensen, de dingen die voorbij zijn gegaan: evolutie van de mens.

Wat is er veranderd in de evolutielijn die zich zo'n 6 miljoen jaar geleden afsplitste van de laatste gemeenschappelijke voorouder van chimpansee en mens tot aan de bijeenkomst van vandaag in Paradiso? Gedateerde fossielen, artefacten en genen zullen deel van de sluier van de menselijke evolutie oplichten en laten zien waar, wanneer en waardoor wij mensen zijn geworden.

Paradisolezingen 2017

Van de Oerknal naar de elementaire bouwstenen van het heelal, van complexe moleculen tot het eerste leven, van aap tot mens tot homo technologicus, en uiteindelijk tot kunstmatige intelligentie. De serie behandelt in vogelvlucht het ontstaan van leven in ons heelal en ‘de evolutie van alles’.

Locatie

Zondagochtenden van 11.00 tot 13.00 uur, Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam.

Kaarten

Toegangskaarten kosten € 12,- per persoon. Vrienden van Verstegen & Stigter en VPRO-leden betalen € 10,- p.p.; studenten € 5,-. Kaarten via www.verstegenstigter.nl.

Organisatie

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van VSNU, NEMO Science Museum , Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en VPRO.