Paradisolezingen 2020: De circulaire kosmos

Niemand is sterfelijk

Datum:
21 maart 2021 van 11:00 tot 13:00 uur
Locatie:
Livestream vanuit Paradiso
Telefoon:
0344 769 139
Voeg toe:

Paradisolezing door Andrea Maier (Vrije Universiteit Amsterdam en University of Melbourne) over Niemand is sterfelijk.

Deze bijeenkomst wordt via een livestream uitgezonden. Dit is de uitgestelde lezing van 2020.

Andrea Maier, hoogleraar gerontologie aan de Vrije Universiteit en hoogleraar interne geneeskunde/geriatrie aan de University of Melbourne, spreekt over de houdbaarheid van een verouderend lichaam.

Entreekaarten voor de oude datum (10 mei en 20 december 2020) kunnen ook op de nieuwe datum worden gebruikt.

Paradisolezingen 2020

De mens heeft de aarde in haar greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen? 

Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de positie van de mens in dit geheel.

In de Paradisolezingen van 2020 gaan acht wetenschappers dieper op dit onderwerp in.

Locatie

Zondagochtenden van 11.00 tot 13.00 uur, Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam

Kaarten

BESTEL KAARTEN

Organisatie

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de KNAW, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der WetenschappenMuseum Boerhaave en de VPRO.