KNAW-symposium samen met het CBS-KNAW

Schimmels: een wereldwijde uitdaging

Datum:
13 april 2016 van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie:
Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Telefoon:
020 551 0710
Voeg toe:

In ons dagelijks leven hebben we ongemerkt veel te maken met schimmels: we gebruiken ze voor het bereiden van ons voedsel, in antibiotica, in medicijnen. Maar schimmels hebben ook een keerzijde. Zo kunnen ze infecties veroorzaken in plant, mens en dier. Wat is de impact van deze schimmelinfecties en hoe kunnen we er het beste mee omgaan?

David Denning en Sarah Gurr, twee internationale experts op dit gebied, bespreken in hun lezing de belangrijkste gevaren van schimmels, maar ook de mogelijkheden die we hebben om ze onder controle te krijgen.

Aspergillus aculeatus - Collectie Centraalbureau voor Schimmelcultures (CBS-KNAW)

Sprekers

  • Anne van Diepeningen, Researcher Fusarium – ecologie van klinische schimmels, Centraalbureau voor Schimmelcultures (CBS-KNAW) – Opening en inleiding (in het Nederlands)
  • David Denning, Professor of Infectious Diseases in Global Health, University Hospital of South Manchester, Verenigd Koninkrijk – Hope on the Horizon for Reducing Death and Misery from Fungal Diseases
  • Sarah Gurr, Professor in Food Security, University of Exeter, Verenigd Koninkrijk – Global Food Security: Food, Famine and Fungi

Doelgroep

Iedereen met een brede interesse in wetenschap en biologie is welkom. Een wetenschappelijke achtergrond is niet vereist.

Voertaal

De lezingen zijn in het Engels. Voor een Nederlandse samenvatting wordt gezorgd.

Organisatie

KNAW en Centraalbureau voor Schimmelcultures (CBS-KNAW)