ScienceBattle

Datum:
21 oktober 2015 van 21:00 tot 23:00 uur
Locatie:
Theater Walhalla, Sumatraweg 9-11, 3072 AN Rotterdam
Voeg toe:

Vier jonge wetenschappers staan voor het eerst op het podium. In deze try-out krijgen ze 10 minuten om over hun onderzoek te vertellen. U bent als publiek de jury en beslist wie er uiteindelijk wint.

ScienceBattle logoMet:

  • Waarom wordt de ene puber een comazuiper, terwijl de andere netjes zijn huiswerk maakt? Barbara Braams van de Universiteit Leiden doet onderzoek naar puberhersenen. Heb je een lastige puber of ben je er één? Maak je geen zorgen, want risicovol gedrag kan ook heel nuttig zijn. 
  • Het lijkt net of Julia Cramer van de TU Delft in een James Bond film speelt. In een enorme kelder werkt zij met diamant om een computer te maken die niet meer te kraken is. De zogenaamde kwantumcomputer. Waren we net gewend aan de bits van onze PC, die alleen 0 of 1 kunnen zijn. Nu komen er qbits, die zowel 0 als 1 kunnen zijn. Weird! 
  • Als je over homo’s praat dan weet je zeker dat het binnen vijf minuten over religie gaat en andersom geldt dat ook. Waarom is dat zo? Marco Derks van de Universiteit Utrecht leest en kijkt voor zijn promotieonderzoek alles over homo's en geloof en weet daarom welke beelden wij krijgen door de media. 
  • Ganzen zijn trouwe partners, behalve als ze vreemd gaan. Soms kruisen ze met andere soorten. De Vlaming Jente Ottenburghs van de Universiteit Wageningen is gek op die beesten en doet onderzoek naar wat er gebeurt als er kruisingen ontstaan en deed een opmerkelijke ontdekking.

Meer informatie

Website ScienceBattle

Tickets

Via Walhalla Stager