Sophie Reinders, Thijs Jeursen en Stijn van Gils in OBA Amsterdam

Datum:
27 september 2016 van 19:30 tot 21:00 uur
Locatie:
OBA Theater, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Voeg toe:

Drie jonge, veelbelovende wetenschappers vertellen in de OBA over hun onderzoek. Met elkaar en met de zaal gaan ze in gesprek over hoe je onderzoek doet, waar je tegenaan loopt en wat er met de resultaten gebeurt.

Een avond speciaal bedoeld voor leerlingen, studenten en iedereen die meer wil weten over wetenschap. 

Met:

Sophie Reinders, neerlandica. Doet onderzoek naar zogenoemde vrouwenalba, volgens haarzelf 'de social media van de 16e eeuw'

 

Thijs Jeursen, criminoloog, doet onderzoek naar geweld en wie er verantwoordelijk is voor de veiligheid in de Amerikaanse stad Miami

 

Stijn van Gils, ecoloog. Hij doet onderzoek naar de vraag hoe kunstmest en bestrijdingsmiddelen vervangen kunnen worden door ecosysteemdiensten.

Over Faces of Science

Faces of Science is een online-omgeving waar bezoekers aan de hand van filmpjes, blogs en andere informatie over het onderzoek een kijkje in de wereld van de onderzoeker krijgen. Promovendi nemen de bezoekers mee op een digitale reis naar hun onderzoek, waardoor zij terecht kunnen komen in bijvoorbeeld een laboratorium, een bibliotheek of op een bijzondere locatie ergens in de wereld.