KNAW-webinar

Techniek in je mobiele telefoon

Datum:
10 mei 2021 van 19:00 tot 20:30 uur
Locatie:
Online via Zoom
Contact:
Voeg toe:

We kunnen steeds meer met onze mobiele telefoon. Maar hoe werkt het en hoe krijg je al die techniek in een steeds dunnere telefoon? Tijdens dit webinar belichten de experts verschillende aspecten van onze mobiele telefoon.

Hoe zorgen we voor efficiënt energiegebruik terwijl we steeds meer informatie willen uitwisselen? Wat zijn de consequenties van het 5G-netwerk voor de hardware? En hoe zorgen we voor duurzaam en verantwoordelijk gebruik van materialen in de telefoon.

Met:

  • Bram Nauta, hoogleraar Integrated Circuit Design, Universiteit Twente – Achter de schermen: chips in je smartphone
  • Leo de Vreede, hoogleraar elektronische schakelingen en architecturen aan de TU Delft – 5G: power hungry or energy-efficient?
  • Eva Gouwens, managing director van Fairphone, Amsterdam – Het verhaal van de Nederlands telefoonmaker Fairphone: 'the only smartphone with a heart' 

Opening, discussie met panel en publiek door Jenny Dankelman, hoogleraar technologie voor minimaal-invasieve chirurgie en interventies, TU Delft en Albert van den Berg, hoogleraar sensor systemen voor biomedische en milieutoepassingen, Universiteit Twente.