The End of Sitting 1:1 – Een projectie

Datum:
23 maart 2015 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
Looiersgracht 60, Amsterdam
Telefoon:
020 551 0746
Voeg toe:

De Akademie van Kunsten, Looiersgracht 60, RAAAF en Barbara Visser presenteren 'The End of Sitting 1:1 – Een projectie'

Een bijzonder programma met film, literaire fictie en discussie over de werkplek van de toekomst, ter afsluiting van een ruimtelijk experiment dat RAAAF en Barbara Visser in 2014 begonnen op uitnodiging van Atelier Rijksbouwmeester. Met onder meer een screening van de korte film The End of Sitting 1:1 die Visser er over maakte.

460 end of sitting foto

RAAAF (Rietveld –Architecture – Art – Affordances) ontwikkelde samen met Visser de studie Outstanding Landscape of Affordances. De stoel en de tafel zijn daarbij terzijde geschoven om opnieuw te kijken naar manieren waarop we ons tot de omgeving verhouden, en of er comfortabele manieren van werken te vinden zijn in andere houdingen dan alleen de zittende.

Het idee dat zij ontwikkelden, is eind 2014 in de tentoonstellingsruimte van Looiersgracht 60 op ware grootte uitgevoerd, in een installatie getiteld The End of Sitting, waar de ideeën konden worden getest door passanten, genodigden en bewegingswetenschappers. The End of Sitting wordt door de makers zelf gezien als een ruimtelijke studie om verder te ontwikkelen, en niet als een eindpunt.

Nu de installatie zelf alleen nog in de filmische werkelijkheid bestaat, is er letterlijk en figuurlijk ruimte voor een volgend vergezicht.
Op deze avond wordt door middel van film en literaire fictie een voorzet gegeven voor die projectie in de toekomst, in gesprek met de makers, speciale gasten en het publiek.

Met:

  • Screening The End of Sitting 1:1
  • Toelichting en nagesprek met Barbara Visser, RAAAF en publiek

Wegens grote belangstelling is de inschrijving voor dit evenement gesloten.