KNAW op locatie

The Failure of Mass Democracy. Een lezing door theoloog Rowan Williams

Datum:
25 september 2017 van 19:30 tot 21:30 uur
Locatie:
Collegezalencomplex Radboud Universiteit, Mercatorpad 1, 6525 HS Nijmegen
Contact:
Telefoon:
024 361 55 55
Voeg toe:

Volgens theoloog Rowan Williams is de politiek van de massademocratie een mechanisme geworden, dat enkel de belangen van rijke commerciële organisaties dient. In deze lezing pleit hij voor een authentieke en humane vorm van politiek.

De verkiezing van Trump en de opkomst van het populisme in Europa wordt, aldus theoloog Rowan Williams, veroorzaakt door het feit dat veel mensen zich ontevreden, niet gehoord en onzeker voelen. Politici van zowel linkse als rechtse partijen hebben dat onvoldoende begrepen. De politiek van de massademocratie is een mechanisme geworden dat enkel de belangen van rijke commerciële organisaties dient. Het is de hoogste tijd dat we wakker worden en gaan streven naar een authentieke en humane vorm van politiek.

Na zijn lezing gaat Rowan Williams in gesprek met theologen Joshua Furnal en Ellen van Wolde van de Radboud Universiteit.

Programmamaker Liesbeth Jansen draagt gedichten voor van Rowan Williams.

De voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

Meer informatie en aanmelden

U bent van harte welkom bij deze lezing. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk via het aanmeldformulier op de website van de Radboud Universiteit. Meer informatie over het programma van de bijeenkomst vindt u op de website van de Radboud Universiteit

Organisatie

Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen de KNAW en het programma Radboud Reflects van de Radboud Universiteit.