The Future of Ecosystems / Ecosystems for the Future

Datum:
30 oktober 2013 van 10:00 tot 17:20 uur
Locatie:
KNAW, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Voeg toe:

Lezingendag over de gevolgen van de toenemende druk op onze ecosystemen, de manieren waarop aangerichte schade weer ongedaan kan worden gemaakt en over de natuur als bron van innovaties.

Sprekers uit binnen- en buitenland nemen u mee in een nieuw innovatief tijdperk. Waarbij behoud en herstel van ecosystemen gekoppeld worden aan duurzame voedselproductie, economisch herstel, recht, en creatieve duurzame innovatie. Weg met het doemdenken, leve de nieuwe wereld van gezonde ecosystemen waarbij ecologie en economie verenigd worden. Een uitgelezen kans om live te komen luisteren naar wereldberoemde sprekers als zakenman Gunter Pauli (Blue Economy), advocate Polly Higgins (Eradicate Ecocide) en documentairemaker John Liu (o.a. Tegenlicht-Groen Goud).

De dag wordt gehouden in het kader van het project 'Current Themes in Ecology'. Dagvoorzitter is Louise Vet, directeur van het NIOO-KNAW en voorzitter van het NERN. Ze is een bekend pleitbezorger van een circulaire economie gebaseerd op ecologische principes.

Organisatie

The Netherlands Ecological Research Network (NERN), KNAW, met steun van NWO.

Informatie en aanmelden

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Lees meer over het programma op de website van het NERN.