Uit de kunst: Charlotte Mutsaers

Datum:
14 december 2015 van 20:15 tot 21:30 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Telefoon:
020 551 0746
Voeg toe:

Deze maand was Charlotte Mutsaers te gast in de lezingenserie Uit de Kunst. Toine Donk en Daniël van der Meer, oprichters van het literaire blad Das Magazin en sinds kort de uitgever van Charlotte Mutsaers, interviewen de schilderes en schrijfster live op het podium van het Trippenhuis. Aan de hand van filmfragmenten spraken zij over haar werkwijze en waarom Lovers&Haters daarin een onlosmakelijk element is.

Dubbeltalent

Charlotte MutsaersMutsaers (1942) is een dubbeltalent: zowel op het gebied van de beeldende kunst als van de literatuur laat ze zien tot de absolute top te behoren. Haar werk is zeer eigen, filosofisch en inventief met even veel ruimte voor mensen als voor dieren. Op beeldend vlak maakte ze schilderijen, tekeningen, collages en grafiek.

Op literair vlak schreef ze behalve romans (De Markiezin, Rachels Rokje en Koetsier Herfst) drie bundels essays (Kersenbloed, Paardejam en Zeepijn) en een bundel gedichten (Dooier op drift). Bovendien maakte ze strips en emblemata. Mutsaers kent als geen ander de mogelijkheden en grenzen van zowel de beeldende kunst als de literatuur.

Charlotte Mutsaers kreeg voor haar hele literaire oeuvre de Constantijn Huygensprijs en de PC Hooftprijs. Voor haar literaire en beeldende werk ontving ze de Jacobus van Looyprijs.

Organisatie

Akademie van Kunsten