Op uitnodiging

Uitreiking Akademiepenning

Datum:
29 mei 2017 van 17:30 tot 18:15 uur
Locatie:
Openbare Bibliotheek Amsterdam, Theaterzaal, zevende etage, Oosterdokskade 143, 1011 Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0859
Voeg toe:

Tiijdens deze feestelijke bijeenkomst ontvangt Robert-Jan Smits, directeur-generaal Onderzoek en innovatie van de Europese Commissie, de tweejaarlijkse Akademiepenning van de KNAW. Deze bijeenkomst is op uitnodiging.

Robert-Jan Smits krijgt deze prijs als erkenning voor zijn niet aflatende inzet voor het onderzoek- en innovatiebeleid van de Europese Unie (Speech Robert-Jan Smits in pdf).

Ben Feringa spreekt de laudatio (pdf) uit.

Beatrice de Graaf presenteert de essaybundel The Dutch National Research Agenda in Perspective (pdf).

V.l.n.r.: Ben Feringa, Robert-Jan Smits en José van Dijck

De prijsuitreiking is onderdeel van een KNAW-bijeenkomst over het thema preventie in de gezondheidszorg. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Domein Medische, Medisch-Biologische en Gezondheidswetenschappen van de KNAW.

Over de Akademiepenning

De Akademiepenning wordt eens in de twee jaar toegekend aan personen die zich in Nederland verdienstelijk hebben gemaakt voor de bloei van de wetenschap in ruime zin. De juryvoorzitter van de Akademiepenning 2016 is KNAW-bestuurslid Ben Feringa. Verder bestaat de jury uit de KNAW-leden Ferry Breedveld, Birgit Meyer, Ingrid Tieken-Boon van Ostade en Ton van der Steen. Eerdere winnaars van de Akademiepenning zijn onder anderen Alexander Rinnooy Kan, Emmo Meijer en Paul Schnabel.