Tussen thuis en publieke sfeer

Datum:
9 februari 2015 van 16:00 tot 18:00 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0987
Voeg toe:

De sociaal-culturele beroepen (jongeren-, vormings- en opbouwwerkers) lagen de afgelopen decennia onder vuur, maar ze blijken een belangrijke rol te spelen in de participatiesamenleving. Symposium met onder meer Jan Willem Duyvendak, Margo Trappenburg en Marcel Spierts, die de De la Courtprijs ontvangt.

20150209 uitreiking de la courtprijs aan marcel spiertsMarcel Spierts (midden) ontvangt de De la Courtprijs uit handen van Jelle Koopmans en Pearl Dykstra (foto Inge Hoogland)

Presentaties sprekers

  • Jan Willem Duyvendak, hoogleraar Universiteit van Amsterdam, nominator van de laureaat
    Presentatie (pdf)icon_downl_generiek.gif

    Margo Trappenburg, bijzonder hoogleraar Universiteit voor Humanistiek en hoofddocent Universiteit Utrecht
    icon_downl_generiek.gifPresentatie (pdf)

  • Discussie: Marcel Ham, hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken; Marco Florijn, directeur Seastarters BV en voormalig wethouder te Rotterdam; Rick Kwekkeboom, lector Hogeschool van Amsterdam; Lies Schilder, directeur Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers

Het volledige programma is in pdf beschikbaar.

De De la Court-Prijs wordt om de twee jaar uitgereikt voor wetenschappelijk onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen dat onbetaald en zelfstandig is verricht. Hiermee zet de KNAW personen in de schijnwerpers die in hun vrije tijd en met eigen middelen een bijzondere wetenschappelijke prestatie leveren.