Uitreiking Descartes-Huygensprijs

Datum:
12 februari 2021 van 16:00 tot 17:00 uur
Locatie:
Online via Zoom
Contact:
Telefoon:
020 551 0767
Voeg toe:

Tijdens deze feestelijke online bijeenkomst ontvangen de Franse fysica Halima Mouhib en de Nederlandse evolutionair ecoloog Rampal Etienne de Descartes-Huygensprijs 2020.

De voertaal tijdens deze bijeenkomst is Engels.

Halima Mouhib is hoofddocent aan de University Gustave Eiffel. Zij is gespecialiseerd in de theoretische scheikunde, multi-scale simulaties en hoge resolutie spectroscopie. De missie van Mouhib is het begrijpen van geurstoffen en mechanismen die ten grondslag liggen aan het menselijk reukvermogen.

Rampal Etienne, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeker aan het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences, is gespecialiseerd in evolutionaire ecologie. Zijn onderzoek richt zich op de wijze waarop de levensgemeenschap van allerlei soorten organismen van invloed is op de vorming van nieuwe soorten en hun evolutie.

Over de Descartes-Huygensprijs

De jaarlijkse Descartes-Huygensprijs is in 1995 ingesteld door de Franse en Nederlandse regering. De prijs is bestemd voor wetenschappelijk onderzoekers voor hun excellente onderzoek en hun bijdrage aan de Nederlands-Franse samenwerking. Een KNAW-jury kiest de Franse laureaat; de Nederlandse kandidaat wordt gekozen door de Académie des sciences. Het aan de prijs verbonden geldbedrag van € 23.000 is bestemd voor een verblijf als gastonderzoeker in Nederland, respectievelijk in Frankrijk.