Uitreiking KNAW Early Career Awards

Datum:
14 februari 2022 van 16:00 tot 17:00 uur
Locatie:
Live via YouTube
Contact:
Voeg toe:

Tijdens deze online bijeenkomst ontvangen twaalf getalenteerde jonge onderzoekers de KNAW Early Career Award. Deze prijs is bestemd voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en die in staat zijn vernieuwende en originele onderzoeksideeën verder te ontwikkelen.

De winnaars komen uit de volle breedte van de wetenschap. Ze doen onderzoek naar bijvoorbeeld de positieve kanten van ADHD, het 'eten' van kankercellen, de invloed van sociale media op de waardering van wetenschap en de relatie tussen psychische problemen en het gebruik van verslavende middelen.

Terugkijken

Bekijk deze bijeenkomst hier terug.

 Programma

  • Inleiding door KNAW-president Ineke Sluiter
  • Kennismaking met de laureaten en hun onderzoek onder leiding van Patrick Nederkoorn
  • Laudatio’s
  • Prijsuitreiking

KNAW Early Career Award

De winnaars zijn gekozen in vier KNAW-wetenschapsdomeinen: geesteswetenschappen, gedrags-, maatschappij- en rechtswetenschappen, natuur- en technische wetenschappen en medische, medisch-biologische en gezondheidswetenschappen. Per domein zijn er drie winnaars. De KNAW Early Career Award bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro, beschikbaar gesteld uit het KNAW Akademiefonds. Dit bedrag mag door de winnaars naar eigen inzicht worden besteed aan hun onderzoekscarrière.